Himalajan kristallisuola hieno 500 g
Himalajan kristallisuola hieno 500 g

Himalajan kristallisuola hieno 500 g

3,69 €
Sisältää alv. 14 %

6,40 €/kg. Raekoko 0,5-0,9 mm. Kristallisuola korostaa upeasti ruoan makua ja sitä käytetään kuten tavallista suolaa.

Saatavuus 759 kpl
Tuotenumero 6430035886012

Tuisan Himalajan kristallisuola on 100% luonnonsuolaa. Ei sisällä pakkuuntumisen estoainetta. 

Himalajan kristallisuola on muodostunut miljoonia vuosia sitten kun alkumeri kuivui. Jäljelle jäänyt suola jäi puristuksiin törmäyksen seurauksena syntyneen Himalajan vuoriston alaosiin miljooniksi vuosiksi, ja näin se on myös pysynyt erittäin puhtaana. Puristuksen aiheuttaman paineen seurauksena tämän luonnonsuolan rakenne on kristallisoitunut. Kristallisoituneen koostumuksen ansiosta se on liukenevassa muodossa lähes hyytelömäinen ja näin ollen imeytyy elimistössämme joka pienimpäänkin  soluun ja elimistö voi hyödyntää sen tehokkaasti. Kristallisuolan täydellinen luonnollinen koostumus huolehtii useista kehomme eri toiminnoista ja tasapainosta.Kristallisuolaliuos johtaa sähköä ja tämän avulla solunesteemme kulkevat mahdollistaen useita kehomme toimintoja mm. hermosolujen kommunikoinnin, happo-emästasapainon ylläpidon, sekä osmoottisen paineen säätelyn. Estää lihaskramppeja sekä epätasaisia sydämenlyöntejä ja puhdistaa keuhkoja.

Kristallisuolaa ei kuitenkaan löydy kaikkialta. Suurin osa suolakaivosten suolasta on tumman harmaata kivisuolaa, mutta siellä täällä näkyy punertavan valkoisia suonia, joista puhtain kristallisuola louhitaan käsin. Värinsä vuoksi kristallisuolaa kutsutaan myös ruususuolaksi. Koska kristallisuola on luonnonvara jonka esiintymiä on harvassa ja mekaaninen louhinta on mahdotonta, se on normaalia pöytäsuolaa arvokkaampaa.

Yleisesti käytetty ruokasuola on erittäin karsittu versio luonnonsuolasta ja sisältää pääosin vain natriumia sekä kloridia, sillä teollistumisen myötä suolan sisältämiä muita alkuaineita alettiin pitää jäänteinä. Erotetut mineraalit myydäänkin erikseen kalliilla hinnalla eteenpäin. Puhtaana natriumkloridina suolaa ei esiinny lainkaan luonnossa. Käsittelemättömiin luonnonsuoloihin verrattuna ruokasuolassa on kitkerämpi ja terävämpi maku. Ruokasuolaan lisätään jodia sekä paakkuuntumisenestoaineita joiden tarkoitus on estää ruokasuolaa sekoittumasta veteen jotta se pysyisi irrallisena. Tämän vuoksi ruokasuola ei sekoitu nesteeseen kunnolla myöskään kehossamme, eivätkä natrium ja kloridi voi siten suorittaa tärkeitä tehtäviään.

Tuisan laadukas ja puhdas kristallisuola täyttää kaikki EU:n sekä kansainväliset laatuvaatimukset.

Laatusertifikaatti

Louhinnassa ja pakkaamisessa ei käytetä lapsityövoimaa. 

Alkuperämaa: Pakistan

Samankaltaiset tuotteet